You are here

Hver centimeter teller ved montering
av ventilasjonsaggregatene

Kontor
EcoCooler kjøleaggregat
Envistar Flex
ThermoCooler HP reversibel varmepumpe

EQ Building | Bristol

På et attraktivt og fremtredende sted sentralt i Bristol er EQ Building reist. Det er et av Bristols største kontorbygg – en moderne arbeidsplass for 2000 mennesker hvor bærekraftig og energieffektiv drift var viktige elementer i kravspesifikasjonen.

IV Produkt har deltatt aktivt i prosjekteringen. I tillegg til å levere elleve Envistar Flex aggregat, to med EcoCooler og syv med den integrerte kjølevarmepumpen ThermoCooler HP, har vi også bidratt med kunnskap om energieffektiv ventilasjon, arealutnyttelse og kostnadsoptimalisering.

 

Installasjonskostnadene reduseres

Det var lite tilgjengelig areal på tomten, så hver centimeter var viktig under prosjekteringen av bygningen og de tekniske installasjonene. Med den kompakte ThermoCooler HP var konsulenten og ventilasjonsentreprenøren i stand til å redusere størrelsen på installasjonene samtidig som de reduserte de totale installasjonskostnadene og frigjorde mer utleiebar plass for sluttkunden. Mer av takområdet kan brukes som et sosialt område i stedet for å bli brukt til oppstillingsplass for rekker av eksterne luftvarmepumper.

Det er lite tilgjengelig areal rundt EQ Building, som stilte krav til levering og montering av ventilasjonsaggregatene. Avstanden til nærliggende bygninger er svært kort. 

Det er lite tilgjengelig areal rundt EQ Building, som stilte krav til levering og montering av ventilasjonsaggregatene. Avstanden til nærliggende bygninger er svært kort. 

Det er lite tilgjengelig areal rundt EQ Building, som stilte krav til levering og montering av ventilasjonsaggregatene. Avstanden til nærliggende bygninger er svært kort.

 

De fleste av aggregatene står på en egen tekniske etasje som så er dekket med solcellepanel. 
De fleste av aggregatene står på en egen tekniske etasje som så er dekket med solcellepanel.

 

Godt inneklima med ThermoCooler HP

Elleve ventilasjonsaggregat skaper et energieffektivt og godt inneklima på 18.500 m2. Målet til eiendomseieren er trivsel og produktivitet for de som jobber i EQ Buildings 8 etasjer

Her kan du se inngangspartiet i 360°

 

Resultater

  • Moderne kontorbygg på attraktiv tomt sentralt i Bristol.
  • Det var behov for kompakte luftbehandlingsaggregater på trange steder.
  • Kravene til høy energieffektivitet og godt inneklima gjorde ThermoCooler HP med reversibel varmepumpe og 100 % friskluft til et optimalt valg.
  • Bærekraftstenkning med blant annet solceller på taket, sykkelgarasjer, ladestasjoner, oppsamling og gjenbruk av regnvann.
  • Det første kontorbygget i Bristol som er karbonnøytralt.
  • Bygget er sertifisert med BREEAM Outstanding – det høyeste vurderingsnivået i det internasjonale miljøsertifiseringssystemet.

 

Totalentreprenør: BAM Construction

Arkitekt: Aukett Swanke

Konsulent: Buro Happold

Entreprenørens konsulent: Hydrock

SE FLER REFERANSER

EQ Building | Bristol
Kvarteret Skomakaren kontorbygg | Växjö

Følg oss: