You are here

Nye ventilasjonsaggregat ga en
energibesparelse på 89 prosent

Butikk
Kontor
Sykehus/Sykepleie
Envistar Flex
ThermoCooler HP reversibel varmepumpe

Strömkarlen 4 | Helsingborg

Eiendommen Strömkarlen 4 i Helsingborg oppnådde en energibesparelse på 89 prosent i september 2021 takket være Consats energiprosjekt og nye ventilasjonsaggregat fra IV Produkt.

Den 7 000 kvadratmeter store eiendommen Strömkarlen 4 ligger midt i Helsingborgs bykjerne. Litt over halvparten av eiendommen brukes til butikklokaler, men den inneholder også kontor- og omsorgsfasiliteter samt 63 parkeringsplasser. Stadsrum Fastigheter eier eiendommen.

Consat i Partille fikk i oppdrag å utarbeide en helhetsløsning for å energieffektivisere Strömkarlen 4, og i juni 2021 ble to nye ventilasjonsaggregat fra Envistar Flex-serien vår installert. Tidligere var eiendommen ventilert med 8–10 andre aggregat, og nå var det på tide med en oppgradering.

Lars-Olof Lindeheden, COO hos Consat og ansvarlig for dette prosjektet, forteller at resultatene har overgått forventningene deres når det gjelder energibesparelsen.

– Prosjektene våre rundt om i Sverige fører vanligvis til lavt energiforbruk for eiendommene, men vi kunne knapt drømme om et bedre resultat for Strömkarlens nye løsning. I august, september, oktober og november var energibesparelsen hele 81–89 prosent, med en topp på 89 prosent i september.

Referanse: Strömkarlen 4

Med utsikt over Öresund står kranbilen klar på Helsingborgs stortorg for å begynne å løfte ut gamle deler og løfte inn nye ventilasjonsaggregat og reversible varmepumper.

 

Lindeheden forklarer at ventilasjonsaggregatene fungerte optimalt takket være temperaturen i disse månedene. Det var stort sett bare viftene som trengte energi. I resten av månedene siden de nye aggregatene ble installert, har også energibesparelsen vært stor, med et snitt på 66 prosent.

Installasjonsfirmaet for dette prosjektet var Novum Installation.

 

Foto: Tommys Kranbilar Helsingborg

SE FLER REFERANSER

EQ Building | Bristol
Kvarteret Skomakaren kontorbygg | Växjö

Følg oss: