You are here

Enkel transport og
integrert kjøling avgjørende

Butikk
Historisk bygning
Kontor
Easy Access
EcoCooler kjøleaggregat
Envistar Top

Bieberhaus | Hamburg

Ved elven Elbens nedre løp ligger Hamburg, Tysklands nest største by. Havnebyen er et økonomisk og kulturelt sentrum for hele Nord-Tyskland. Midt i byens pulserende hverdagsliv står det storslagne Bieberhaus på solid grunn med en vakker fasade som et vindu mot fortiden. Men da eiendomsselskapet Alstria kjøpte bygningen, var det klart at innsiden ikke egentlig kunne måle seg med utsiden. Det var på tide å foreta en totalrenovering og samtidig erstatte ikke-eksisterende ventilasjon med FTX-systemer. IV Produkt fikk i oppdrag å levere åtte aggregater fra sin Envistar Top-serie.

Renoveringen var ferdig i 2018, og bygningen huser nå alt fra kontorlokaler i de øverste etasjene til prisbelønte butikker og et historisk teater på bakkenivå. Med andre ord har Bieberhaus et mangfold når det gjelder leietakere, og det setter store krav til ventilasjonen. Kontorene, butikkene og teateret har alle ulike behov.

Integrert kjøling økte komforten

Gjennom et tett samarbeid med konsulenten fikk IV Produkt oppdraget med å levere åtte aggregater fra sin Envistar Top-serie med den integrerte kjølingen EcoCooler. På grunn av plassmangel for et sentralt aggregat og kjøleinstallasjon på taket var det perfekt med en desentralisert løsning. Dette betydde at hver etasje fikk minst to aggregater med integrert kjøling. Vifterommene er små og plassert i åpne kontorlandskap, avskjermet med dører. Envistar Top overbeviste med sine smarte mål for transport inn i bygningen samtidig som de tok mindre plass i vifterommene. Aggregatene er også svært stille, energieffektive og har høy ytelse.

Toppanslutningens popularitet

Det er ikke bare i Bieberhaus at aggregatene med kanalanslutning i toppen har suksess. De leveres til store deler av Tyskland, og populariteten skyldes særlig to forhold. Dels sparer man opptil 75 prosent av gulvarealet sammenlignet med kanalanslutning i gavlen. Og dels er aggregatene tilpasset for enkel transport gjennom smale passasjer, noe som ikke er en garanti med aggregater med kanalanslutning i gavlen. Disse grunnene pluss at konseptet er ganske nytt på markedet i Tyskland har ført til godt salg og god omtale for Envistar Top.

Mer om Envistar Top

SE FLER REFERANSER

EQ Building | Bristol
Kvarteret Skomakaren kontorbygg | Växjö

Følg oss: