You are here

Et møte som utgjorde en
forskjell

Fiskhamnsgatan | Göteborg

Et kontorbygg i Gøteborg trengte bedre ventilasjon, og komfortkjøling var inkludert i prosjektplanen. Men løsningen skulle vise seg å bli alt annet enn en tradisjonell installasjon.

Den opprinnelige planen var å plassere et nytt aggregat i et eksisterende vifterom på bakkeplan og ett annet på taket av bygningen. Mens prosjektet utviklet seg, ble det klart at det kom til å bli veldig kostbart med forsterkninger og fundament for installasjonene på aluminiumstaket. I tillegg ville en installasjon på taket bli lite estetisk tiltalende.

Parallelt med at entreprenøren regnet på prosjektet, holdt vi en presentasjon om vår nye og integrerte kjøle/varmepumpe ThermoCooler HP, noe som førte til at entreprenøren kunne presentere en alternativ løsning. Takket være aggregatets kompakte mål kunne prosjektet bruke det eksisterende vifterommet til å installere ett aggregat istedenfor to – til tross for økning i luftmengde. Det eksisterende væskekjøleaggregatet ble beholdt for å forsyne kjølebaflene, mens kjølingen av ventilasjonsluften ble integrert i det nye.

Eiendomsinnehaveren reduserte installasjonskostnaden til rundt halvparten, og slapp å legge fjernvarme opp til syvende etasje. Som bonus slapp de også nye installasjoner på taket.

Prosjektet resulterte i et aggregat fra vår Envistar Flex-serie med integrert kjøle/varmepumpe ThermoCooler HP i den største størrelsen, 980. Siden aggregatet, i likhet med mange av aggregatene våre, er modulbygd, var det enkelt å få det inn i bygningen.

 

Resultat

  • 50 % lavere installasjonskostnad enn beregnet
  • Ingen installasjon på taket

 

Eiendomsinnehaver: Klövern, Entreprenør: JVT Vent

SE FLER REFERANSER

Langsiktig samarbeid
med Gekås

Les mer

Enkel transport og
integrert kjøling avgjørende

Les mer

Effektiv ventilasjon og
bevart arkitektur

Les mer

Urbant miljø møter
landlig idyll

Les mer

Titanic Belfast holder
luksusskipets skjebne i live

Les mer

Norges første
nullenergiskole

Les mer

Nordens
største flyplass

Les mer

Nordens heftigste opplevelsesbad
med effektiv ventilasjon

Les mer

Kompakte ventilasjonsaggregater i
en av verdens høyeste trebygninger

Les mer

Grønt lys for den
unike Arenastaden!

Les mer

Godt inneklima for både
mennesker og bøker i biblioteket

Les mer

Barnehage full av energi

Les mer

Behagelig inneklima
hele døgnet

Les mer

Fant du dette interessant?
Del denne siden!

 

Følg oss: