You are here

Et møte som utgjorde en
forskjell

Kontor
Easy Access
Envistar Flex
ThermoCooler HP reversibel varmepumpe

Fiskhamnsgatan | Göteborg

Et kontorbygg i Gøteborg trengte bedre ventilasjon, og komfortkjøling var inkludert i prosjektplanen. Men løsningen skulle vise seg å bli alt annet enn en tradisjonell installasjon.

Den opprinnelige planen var å plassere et nytt aggregat i et eksisterende vifterom på bakkeplan og ett annet på taket av bygningen. Mens prosjektet utviklet seg, ble det klart at det kom til å bli veldig kostbart med forsterkninger og fundament for installasjonene på aluminiumstaket. I tillegg ville en installasjon på taket bli lite estetisk tiltalende.

Parallelt med at entreprenøren regnet på prosjektet, holdt vi en presentasjon om vår nye og integrerte kjøle/varmepumpe ThermoCooler HP, noe som førte til at entreprenøren kunne presentere en alternativ løsning. Takket være aggregatets kompakte mål kunne prosjektet bruke det eksisterende vifterommet til å installere ett aggregat istedenfor to – til tross for økning i luftmengde. Det eksisterende væskekjøleaggregatet ble beholdt for å forsyne kjølebaflene, mens kjølingen av ventilasjonsluften ble integrert i det nye.

Eiendomsinnehaveren reduserte installasjonskostnaden til rundt halvparten, og slapp å legge fjernvarme opp til syvende etasje. Som bonus slapp de også nye installasjoner på taket.

Prosjektet resulterte i et aggregat fra vår Envistar Flex-serie med integrert kjøle/varmepumpe ThermoCooler HP i den største størrelsen, 980. Siden aggregatet, i likhet med mange av aggregatene våre, er modulbygd, var det enkelt å få det inn i bygningen.

 

Resultat

  • 50 % lavere installasjonskostnad enn beregnet
  • Ingen installasjon på taket

 

Eiendomsinnehaver: Klövern, Entreprenør: JVT Vent

SE FLER REFERANSER

EQ Building | Bristol
Kvarteret Skomakaren kontorbygg | Växjö

Følg oss: