Hovedkontor stengt fra 15. juli til 4. august. Supportnummer er tilgjengelig.Les mer

You are here

Kompakte ventilasjonsaggregater i
en av verdens høyeste trebygninger

Leilighetsbygning
Hotell
Kontor
Restaurant
Envistar Top
Envistar

Mjøstårnet | Brumunddal

Det storslåtte Mjøstårnet unnslipper ikke oppmerksomheten til noen som passerer Brumunddal, like sør for Lillehammer i Norge. En av verdens høyeste trebygninger, som strekker seg 85 meter opp i været, sto ferdig i 2019. Mjøstårnets 18 etasjer inkluderer hotell, kontorer, leiligheter og restauranter.

Kravene til utbygger var klare: teknologien fikk ikke lov til å ta for mye plass og man ønsket flere kompakte ventilasjonsaggregater med integrert kjøling. Prosjektleder Jostein Bye Sørum i GK Norge var ansvarlig for installasjonen av ventilasjonsaggregatene.

De 18 etasjene inkluderer hoteller, kontorer og leiligheter.

Mjøstårnet i Brumunddal er med sine 85 meter en av verdens høyeste trebygninger. Foto: Jostein Bye Sørum

– IV Produkt var det eneste selskapet som kunne tilby en egnet løsning, med toppansluttede aggregater med integrert kjøling i hver etasje, sier Jostein Bye Sørum.

Lyd og trematerialer

Noe som ble diskutert under byggingen, var bygningens lydfølsomhet på grunn av mye tremateriale. Kombinasjonen av nøye dimensjonering og betong på toppen av trebjelken gjorde at ventilasjonssystemet ble både stille og energieffektivt.

Byggherren er AB Invest, med blant andre Arthur Buchardt. Mjøstårnet er ikke et tradisjonelt bygg i stål og betong, det er i hovedsak limtrebjelker som er brukt.

– Med en slik trekonstruksjon var det restriksjoner på hvor vi kunne trekke rør, ledninger og kanaler. Men vi var tidlig involvert i designet og planla dette, sier Jostein Bye Sørum.

Han har så langt bare fått gode tilbakemeldinger på inneklimaet i tårnet, og det har vært svalt og komfortabelt på de varme sommerdagene.

De 18 etasjene inkluderer hoteller, kontorer og leiligheter.

Bild: Voll Arkitekter AS & Ricardo Foto.

Et drømmeprosjekt

IV Produkt leverte 14 ventilasjonsaggregater, alle med integrert automatikk for varierende luftmengder basert på CO2-verdier og temperatur. Lars Lerdalen er IV Produkts salgssjef i Norge.

– Dette var et drømmeprosjekt for IV Produkt. Perfekt for vår type produkter, med kompakte fleksible enheter og kjølegjenvinning, sier han.

Mjøstårnet har vært svalt og komfortabelt på de varme sommerdagene. 

Mjøstårnet har totalt 14 aggregat från IV Produkt.  

I Mjøstårnet finns totalt 14 aggregat från IV Produkt installerade. Bilde på Mjøstårnet: Voll Arkitekter AS & Vizwork AS

Resultat

  • Optimalisert overflate for ventilasjonsaggregater med integrert kjøling.
  • Lavt støynivå til tross for byggets tremateriale.
  • Kjølig klima selv om sommeren.

Mer om produktene i dette prosjektet

SE FLER REFERANSER

EQ Building | Bristol
Kvarteret Skomakaren kontorbygg | Växjö

Følg oss: